Világszerte elismert tanúsítvány birtokában a Pellet Hungary Kft.

A Pellet Hungary Kft. fő prioritásának tekinti a kiváló minőséget. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cég immár “A1 ENplus®” tanúsítvánnyal is rendelkezik, amely a fapelletgyártás területén nemzetközileg elismert tanúsítványnak számít.

Az “A1” besorolás a legmagasabb prémiumkritériumoknak megfelelő pelletet jelöli, az A2 besorolás pedig a megfelelőséget a könnyített szabványoknak.
Az ENplus® tanúsítvány a gyártástól kezdve a raktározáson át egészen a kiszállításig garantálja a kimagasló minőséget, amit a világ minden pontján elismernek.

A tanúsítvány több mint tízéves múltra tekint vissza. Az ENplus® tanúsítványhoz 2011-ben az akkori európai minőségi követelményeknél szigorúbb standardok teljesítésével lehetett és lehet a mai napig is hozzájutni. Mára több mint 1200 tanúsított vállalattal ez a világ vezető fapellet-minőségi tanúsítási rendszere.

A tanúsítványt kibocsátó szervezet olyan független testület, amely teljesen pártatlanul, kizárólag szakmai szempontok figyelembevételével végzi a minősítés odaítélésével kapcsolatos teendőket. Az ENplus® tanúsítvánnyal ellátott fapelletnek számos minőségi előírásnak kell megfelelnie.

A pelleteket nem csupán a hosszúságuk vagy az átmérőjük alapján tesztelik, számos más, fontos ellenőrzési eljárásnak is alávetik. Ilyenek például a mechanikai tartósság, a térfogatsűrűség, a nedvességtartalom, a hamutartalom vagy a fűtőérték. A Pellet Hungary Kft. által megszerzett gyártói ENplus® tanúsítvány, amely a tanúsítványok közül a legjobb és legteljesebb, hosszú távon garantálja a kifogástalan minőséget, amelyet a külön az erre a célra felállított belső ellenőrzési laborban kell minden gyártási folyamatot követően elvégezni.

Tanúsítja, hogy az alapanyag az ellenőrzött ellátási láncból kerül feldolgozásra, és az érintettek a due diligence, azaz a kellő gondosság elvén a saját tevékenységük és a kereskedelmi partnereik ellenőrzésével biztosíthatják a kockázatok felelősségteljes kezelését. Ennek köszönhetően a minimálisra csökkentik az illegálisan kitermelt faanyag uniós piacon történő forgalomba hozatalának a kockázatát (https://portal.nebih.gov.hu/noveny/gyakran-ismetelt-kerdesek/faanyagtermeklanc-felugyelet).

A pellet vásárlásakor kiemelten fontos tényező, hogy csak megbízható gyártótól vásároljunk terméket, hiszen ezzel csökkenthetjük a kockázatát az illegális fakitermelésből keletkezett termékek megvásárlásának, illetve drasztikusan növeljük a kazánunk/kandallónk/kályhánk élettartalmát is. A tanúsítvánnyal ellátott termék garantálja, hogy a vásárló, évről évre ugyanazt a minőséget kapja. Érdemes felhívnunk a figyelmet, hogy a tanúsítvánnyal is történhetnek visszaélések, éppen ennek elkerülése érdekében a nemzetközi szakszervezet létrehozott egy hivatalos tájékoztatófórumot, ahol a vásárlók elsőkézből tudják ellenőrizni a megvásárolt termék eladójának hitelességét, tanúsítványának validitását. Ezt a következő weblapon tehetik meg:
https://enplus-pellets.eu/producer/

Abban az esetben, ha bármi kérdése lenne, keressen minket bizalommal – állunk szíves rendelkezésére.

„Save the Planet, buy the Pellets!”