Világszerte elismert tanúsítvány birtokában a Pellet Hungary Kft.

A Pellet Hungary Kft. fő prioritásának tekinti a kiváló minőséget. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cég immár “A1 ENplus®” tanúsítvánnyal is rendelkezik, amely a fapelletgyártás területén nemzetközileg elismert tanúsítványnak számít.

Az “A1” besorolás a legmagasabb prémiumkritériumoknak megfelelő pelletet jelöli, az A2 besorolás pedig a megfelelőséget a könnyített szabványoknak.
Az ENplus® tanúsítvány a gyártástól kezdve a raktározáson át egészen a kiszállításig garantálja a kimagasló minőséget, amit a világ minden pontján elismernek.

A tanúsítvány több mint tízéves múltra tekint vissza. Az ENplus® tanúsítványhoz 2011-ben az akkori európai minőségi követelményeknél szigorúbb standardok teljesítésével lehetett és lehet a mai napig is hozzájutni. Mára több mint 1200 tanúsított vállalattal ez a világ vezető fapellet-minőségi tanúsítási rendszere.

A tanúsítványt kibocsátó szervezet olyan független testület, amely teljesen pártatlanul, kizárólag szakmai szempontok figyelembevételével végzi a minősítés odaítélésével kapcsolatos teendőket. Az ENplus® tanúsítvánnyal ellátott fapelletnek számos minőségi előírásnak kell megfelelnie.

A pelleteket nem csupán a hosszúságuk vagy az átmérőjük alapján tesztelik, számos más, fontos ellenőrzési eljárásnak is alávetik. Ilyenek például a mechanikai tartósság, a térfogatsűrűség, a nedvességtartalom, a hamutartalom vagy a fűtőérték. A Pellet Hungary Kft. által megszerzett gyártói ENplus® tanúsítvány, amely a tanúsítványok közül a legjobb és legteljesebb, hosszú távon garantálja a kifogástalan minőséget, amelyet a külön az erre a célra felállított belső ellenőrzési laborban kell minden gyártási folyamatot követően elvégezni.

Tanúsítja, hogy az alapanyag az ellenőrzött ellátási láncból kerül feldolgozásra, és az érintettek a due diligence, azaz a kellő gondosság elvén a saját tevékenységük és a kereskedelmi partnereik ellenőrzésével biztosíthatják a kockázatok felelősségteljes kezelését. Ennek köszönhetően a minimálisra csökkentik az illegálisan kitermelt faanyag uniós piacon történő forgalomba hozatalának a kockázatát (https://portal.nebih.gov.hu/noveny/gyakran-ismetelt-kerdesek/faanyagtermeklanc-felugyelet).

A pellet vásárlásakor kiemelten fontos tényező, hogy csak megbízható gyártótól vásároljunk terméket, hiszen ezzel csökkenthetjük a kockázatát az illegális fakitermelésből keletkezett termékek megvásárlásának, illetve drasztikusan növeljük a kazánunk/kandallónk/kályhánk élettartalmát is. A tanúsítvánnyal ellátott termék garantálja, hogy a vásárló, évről évre ugyanazt a minőséget kapja. Érdemes felhívnunk a figyelmet, hogy a tanúsítvánnyal is történhetnek visszaélések, éppen ennek elkerülése érdekében a nemzetközi szakszervezet létrehozott egy hivatalos tájékoztatófórumot, ahol a vásárlók elsőkézből tudják ellenőrizni a megvásárolt termék eladójának hitelességét, tanúsítványának validitását. Ezt a következő weblapon tehetik meg:
https://enplus-pellets.eu/producer/

Abban az esetben, ha bármi kérdése lenne, keressen minket bizalommal – állunk szíves rendelkezésére.

„Save the Planet, buy the Pellets!”

Pellet minta házhozszállítás

Bizonytalan vagy, elvesztél a rengeteg hirdetés között? Nem szeretnél egy egész raklap pelletet rendelni, de szívesen kipróbálnád mielőtt az egész szezonra bevásárolsz?

Most azoknak szeretnénk kedvezni, akik még nem ismernek bennünket. Próbáld ki legújabb szolgáltatásunk: Pellet minta házhozszállítással. A mini raklapra 4 db 15 kg-os zsákot teszünk, akár kétféle pelletünkből az általad kért variációban, majd házhoz szállítjuk, hogy kényelmesen kipróbálhasd. Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődésed, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, és tapasztald meg kiváló pelletünk hatékonyságát.